Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

Només dos de cada deu càrrecs directius a la química són dones

La presència de dones en posicions de lideratge en les empreses químiques de Tarragona, majoritàriament, se situa lleugerament per sobre del 20%. Només 2 de cada 10 càrrecs directius són dones. Tot i que la presència femenina en posicions de lideratge és molt inferior a la masculina, el sector en remarca la tendència a l'alça de la darrera dècada en un àmbit industrial tradicionalment masculinitzat.

Segons dades de l'AEQT, actualment les dones representen entre un 20 i un 25% de les plantilles a la química tarragonina. També en termes generals, els increments són positius. A escala estatal la contractació de dones al sector químic va pujar un 14% del 2010 al 2017. Encara amb molt camp per recórrer, la majoria de les empreses disposen de plans d'igualtat amb objectius a mitjà termini, com per exemple BASF que es fixa arribar al 30% de dones amb responsabilitat en 10 anys, ara està entorn el 22%.

Per bé que la paritat està experimentant una tendència a l'alça, persisteix un desequilibri important en l'entrada de les dones en l'àmbit productiu, ja que quan assumeixen papers de responsabilitat es continuen associant a tasques d'administració, finances, atenció al client, comunicació o logística.

Empreses més creatives i innovadores quan hi ha dones

L'oferta de joves talents, poc a poc, està diluint la diferència per sexes segons el perfil laboral. On ja més es nota és en les universitats. La Universitat Rovira i Virgili ha assolit la paritat total aquest curs en les matriculacions del grau de química, amb 138 dones i 138 homes. Les mateixes empreses ho fomenten apropant referents d'èxit femenins a les aules. 

Tot i l'equilibri en el grau de química, el balanç és desigual en el grau d'enginyeria química encara amb més presència masculina. En el global de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química, els homes representen més del 70 % dels alumnes matriculats. 

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ