Consum calcula que en un 60% de les peixateries i parades de mercat no etiqueten bé el peix

Per fomentar el bon etiquetatge s'ha engegat una campanya de sensibilització a tot el país tant per a venedors al detall com per a consumidors. Al març comença una fase informativa i a partir del maig es començaran a aplicar sancions.

Sota el lema 'No siguis lluç, comprova l'etiqueta' Consum engega una campanya per sensibilitzar la població sobre la importància de comprovar l'etiqueta del peix que compra. D'aquesta manera es busca fomentar el dret a la informació de les persones consumidores i afavorir el consum responsable. La campanya, que s'adreça als productes pesquers, complementa d'altres que ja s'han tirat endavant, per exemple en relació amb els productes del camp.

Des de Consum asseguren que un dels espais on pot haver-hi més incompliments actualment, per desconeixença o falta d'infraestructura logística, és en els mercats o peixateries petites. Mentre, des dels mercats de Tarragona, s'assegura, però, que el bon etiquetatge és una pràctica habitual entre els comerciants locals i cal que la sensibilització sigui continuada en el temps.

Per afavorir la campanya s'han editat 40.000 fulletons informatius i es distribuiran 10.000 cartells entre les peixateries. A partir del maig les inspeccions podran suposar sancions si es detecten irregularitats en la disponibilitat, la col·locació i la presentació de la informació obligatòria sobre el peix.