Un estiu complicat per al servei ferroviari de mercaderies al Camp de Tarragona

El projecte del Corredor Mediterrani encara té molts anys de recorregut en els que s'hauran de continuar tenint molts debats territorials i afrontar les molèsties que la seva implementació ocasionarà tant a les poblacions del seu recorregut com al mateix servei ferroviari.

Així ho ha posat de manifest aquest dimecres el secretari d'Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín, a la Cambra de Comerç de Tarragona, on ha anunciat un estiu complicat per al servei ferroviari tant de passatgers com sobretot de mercaderies a causa de les obres del corredor que s'ha de dur a terme entre Castellbisbal i Martorell. És per això que des del govern català han convocat una taula de treball aquest mes de març de la que participaran tant el Port de Tarragona com l'AEQT juntament amb ADIF i on s'han de buscar solucions per a la sortida de les mercaderies durant els mesos que durin els treballs.

Un Gavín que ha refermat el seu compromís perquè les mercaderies provinents dels principals centres de producció i logístics del territori puguin circular en un futur per l'interior i no per la costa. En aquest sentit però, des de la Cambra de Comerç tarragonina s'ha reclamat una acceleració de les obres del tercer fil per la costa, ja que diuen que les empreses no poden esperar a una solució per l'interior encara sense projecte.

Gavín també ha defensat aquest dimecres a Tarragona el projecte de Tren-Tramvia que ha d'unir les principals ciutats del territori i espera que en les setmanes vinents es pugui començar a coordinar amb el desmantellament de la via actual que ha de dur a terme ADIF.