Treballadors d’IQOXE qualifiquen de ‘demagògica i d’hipòcrita’ l’actitud dels sindicats després de l’explosió a la planta

Un grup de treballadors d’IQOXE ha signat un manifest crític amb l’empresa i amb els sindicats després de l’emergència del passat 14 de gener. Segons avança el Diari Més, qualifiquen de 'demagògica i d’hipòcrita' la seva actitud, a la vegada que se senten poc considerats perquè les condicions de la plantilla que volen que millorin són les que els sindicats van pactar. El grup pensa que s’ha hagut de produir una desgràcia perquè s’adonin de la realitat latent a l’empresa.

A més, recorden que han patit canvis en les seves condicions de treball, amb augments del volum de feina i una pèrdua que afecta la seguretat. També denuncien que han perdut llocs de treball tant en producció com en manteniment.

Per la seva banda, CCOO reconeix que el conveni actual va ser motiu de controvèrsia i un procés de negociació molt llarg, però que finalment es va aprovar per poca diferència de vots a l’assemblea de treballadors. Comissions defensa que des d’abans del mes de desembre estaven treballant en un nou conveni.

Els treballadors denuncien que el conveni infringia l’Estatut dels treballadors, amb articles amb una doble escala salarial i que no es va solucionar fins al 2018. A més, desmenteixen que els sous siguin molt bons comparats amb la resta del sector químic.