10 anys després, Castàlia

És el camp d'un dels rivals de major rivalitat . Des que tots dos van coincidir per últim a la Segona Divisió, Nàstic i Castelló han desenvolupat trajectòries diferents per coincidir enguany i, un altre cop, amb rendiments gairebé contraposats.

El 7 de maig del 2010, el 0-0 entre Nàstic i Castelló no va passar a la història del futbol amb els locals virtualment descendits i els visitants encara patint. Va ser el derbi de la rivalitat i de vells il·lustres amb les samarretes canviades; és el cas de Xisco Campos i Miguel Palanca, en aquella època com a titulars del conjunt orellut. Aquell va ser, també, el primer dels dos descensos consecutius del Castelló, enfonsat a Tercera set campanyes consecutives fins a la tornada a la categoria de bronze l'any 2018. Ara, en canvi, el seu projecte funciona molt millor que no pas el del Nàstic amb 44 punts i amb 16 de diferència respecte als grana, la mateixa distància existent amb les places de promoció per pujar a Segona.

Hi ha, però, un referent més pròxim entre els dos equips. Va produir-se a l'octubre, al Nou Estadi i amb empat a un després de l'error del porter Bernabé Barragán. La igualtat va ser constant encara amb Xavi Bartolo a la banqueta tarragonina. El lesionat Brugui va evitar, a les acaballes, la punxada del Nàstic.

Els grana no coneixen la derrota durant el 2021 i des que va caure a casa contra l'Hèrcules. Des de llavors ha signat 11 punts de 21 possibles.