Les dones reivindiquen la seva presència en el món científic

Són 150 nens i nenes de diversos centres educatius del Camp de Tarragona, acaben d’escoltar la xerrada de diverses dones científiques. L’objectiu és trencar estereotips de gènere i animar les nenes perquè cursin estudis relacionats amb la ciència. A banda també es vol posar de manifest que en l’àmbit científic encara hi ha una bretxa de gènere. Una desigualtat que augmenta sobretot entre els alts càrrecs dins les empreses o grups de recerca.

Perquè ens en fem una idea només el 3% dels premis Nobel de Ciències s’han concedit a dones des de la creació dels guardons el 1901. Per això és molt important commemorar dies com aquest, el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, per revertir aquesta situació i fer veure que una paritat en el món científic és possible.

I discriminació també en la difusió d’algunes grans científiques com la Katherine Johnson, els seus càlculs matemàtics van permetre que una persona pogués trepitjar la superfície de la lluna. O la Tu Youyou que ha descobert l’arte mi si nina, una molècula utilitzada per tractar la malària i que gràcies això s’han salvat moltíssimes vides.