El pati dels alumnes

Durant quatre setmanes 13 equips d’escolars de la Salle Tarragona apadrinats per pares i mares han estat construint mobiliari i jocs per als patis del centre. Una vegada superat el procés creatiu, el projecte Repte Pati ha acabat amb el muntatge de les noves atraccions.

Tram final del Repte Pati dels alumnes de primer i segon d'ESO de La Salle Tarragona. Aquest és ja el resultat de diverses jornades de treball per millorar la zona d'esbarjo dels companys d'infantil i primària. Tot plegat, però neix de la iniciativa de l'associació de mares i pares per fer dels patis un espai més actiu i fomentar la col·laboració de l'alumnat en un procés creatiu.

Aquest procés va començar amb la definició dels projectes, partint de les idees dels nens i nenes. De la mà d'experts, els alumnes van aprendre a fer pluja d'idees i ha elaborar un prototip com a referència de la construcció final. Per acabar fent realitat les idees, els alumnes han comptat amb l'ajuda de pares, mares i algun avi que els ha donat un cop de mà. Amb aquestes intervencions, el pati de l'escola disposa ara de més opcions per jugar. 

Per cambiar el rumb en els jocs del pati, aquí estrenen el vaixell pirata. No hi falta el timó, la bandera i tampoc els tripulants.

Els qui vulguin deixar la mar, per tocar terra, podran fer-ho a través d'aquesta altra construcció i posant a prova el seu equilibri. Pneumàtics, passarel·les de fusta i rampes aptes per a tots els infants.

També pot ser divertit trobar refugi en aquesta casa de fusta o convertir-la en un bon amagatall.

Tots ells són notícia també en el blog dels reporters de Pati News, que han redactat els seus companys. Ells i nosaltres expliquem ara que el pati de la Salle Tarragona disposa de noves atraccions i, atenció, fetes per aquests joves artesans.