En terra de ningú

Si el Nàstic no s'atura i enllesteix aviat la permanència virtual, haurà de signar una recta final històrica per acostar-se a la part alta, a 14 punts. El principal referent temporal és el de Vicente Moreno, que va remuntar-ne 15 en contra. El miracle de Seligrat és inviable però no impossible.

La primera pantalla que ha de deixar enrere el Nàstic és la del temut patiment per no baixar a la Tercera Divisió. La línia idònia s'ha enfilat des de fa sis jornades, les que enllaça el projecte sense perdre amb 10 punts de 18 possibles. No baixar i, a més, no ser un dels candidats a fer-ho és el mínim que ha de garantir Toni Seligrat d'aquí al juny. Ara bé, si els resultats somriuen a curt termini, el Nàstic s'endinsarà en un desert gairebé etern; es tracta de la zona tranquil·la d'una taula en què la batalla per ascendir és pràcticament impossible d'olorar.

S'han disputat 24 jornades i el Nàstic ha sumat 14 punts menys que el quart classificat de la Lliga. Per buscar un referent similar amb final tant sorprenent com feliç, cal remuntar-se al curs 2013-2014 quan Vicente Moreno va ser capaç d'eixugar un hàndicap de 15 respecte al 'playoff'. Ho va fer com a invicte les últimes 12 jornades. Reaccions com aquesta, molts cops, tan sols es produeixen un cop a la vida. Conscient del nivell de la plantilla confeccionada al gener i de la dificultat d'esgarrapar posicions, ningú parla de res més que no sigui la permanència.

La plantilla ha gaudit, avui dimarts, d'una jornada de descans per tornar aquest dimecres amb la visita de diumenge del Lleida al Nou Estadi a l'horitzó. El sancionat David Goldar serà la novetat d'un equip a l'espera de recuperar, també, el lesionat Javi Márquez.