Tarragona no serà seu del Mundial d'handbol femení del 2021

L'actual equip de govern considera que no hi ha motius per assumir la bestreta de gairebé 500.000 euros prevista per l'organització. D'aquesta manera, la ciutat rebutja així ser una de les sis amfitriones del torneig.

Va ser al gener del 2017 quan, enmig de la ressaca per l'ajornament dels Jocs Mediterranis, Tarragona va convertir-se oficialment en una de les seus del Mundial d'handbol del 2021 i al costat de Barcelona, Badalona, Lleida, Granollers i Castelló. Pel camí s'ha confirmat l'entrada dels municipis valencians de Llíria i Torrevieja.

El Mundial d'handbol femení se celebrarà del 2 al 19 de desembre del 2021 i havia de ser la segona experiència d'aquesta especialitat al Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània de Camp Clar, amb activitat residual i actualment tancat des que van clausurar-se els Jocs. Segons l'Ajuntament, la bestreta imposada per l'organitzador, superior als 400.000 euros, és inassumible.

El requisit establert per la Federació Internacional d'Handbol és que els pavellons disposin d'un aforament de 5.000 espectadors; això obligaria Tarragona a efectuar les fases pendents d'un Palau d'Esports que només pot assolir aquest volum d'assistents amb la instal·lació de les grades supletòries que ja vam contemplar a Tarragona 2018. L'handbol és un dels esports de major presència a Espanya, els darrers anys, amb èxits internacionals del seu equip sènior. El PSC, principal partit a l'oposició i governant quan va oficialitar-se l'entrada de Tarragona al Mundial, considera que es perd una oportunitat històrica per visualitzar la marca territorial

Tarragona se suma així a Lleida, que també ha rebutjat, finalment, formar part del programa de seus del Mundial d'handbol del 2021.