Crit unàmime dels sindicats contra les mesures de seguretat d'IQOXE

 

L'informe sobre riscos psicosocials d'IQOXE ja alertava el juliol passat que l'empresa havia de revisar les funcions dels recursos de prevenció en matèria de seguretat, segons ha fet públic avui Comissions Obreres. Segons el sindicat, els delegats de prevenció havien insistit 3 cops des de l'estiu, que calia actuar, l'últim cop, el dia abans de l'accident. Avui també ha presentat les seves conclusions la UGT. Els dos sindicats preparen una vaga i mobilització de la societat civil.

El dia abans de l'explosió d'IQOXE els delegats de prevenció de l'empresa i la direcció de la Química es van reunir per parlar de l'informe de riscos psicosocials que havia advertit mesos enrere de la càrrega de treball alta i de la necessitat de revisar les funcions de seguretat. Ara, Comissions Obreres ha fet públic aquest fet per deixar clar que la direcció de l'empresa no escoltava les peticions de treballadors.

Les dades recopilades per l'informe de deficiències d'IQOXE en matèria de seguretat i salut laboral parla de 73 incidents i accidents laborals en 5 anys. Xifra que el sindicat considera molt elevada. A més, segons Comissions Obreres, el novembre de 2016 els delegats de prevenció van demanar que es bunqueritzés la sala de controls de derivats, aprofitant les obres de la nova planta. A tot això, la UGT hi veu desconeixement per part de la direcció de l'empresa de com gestionar una planta d'aquestes característiques.

La UGT i Comissions Obreres negocien ara la data de la vaga al sector químic de Tarragona, a la qual volen que s'hi afegeixi de forma excepcional la societat civil i l'administració local per exigir mesures i control tant a la patronal com a la Generalitat.