La Sala Trono programa deu espectacles fins al maig

Quan encara queda un espectacle per tancar la cartellera de la temporada de tardor de la Sala Trono, el teatre tarragoní ja pensa en la nova campanya. Fins al mes de maig, la Trono ha programat una desena d’espectacles. Els promotors de la sala confien mantenir unes xifres d’espectadors que l’última temporada han crescut.

L’actriu del Pla de Santa Maria Neus Pàmies es posa a la pell d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Ho fa a Infanticida de Marlia Produccions, que aquesta setmana farà estada a Barcelona i que el passat cap de setmana es va poder veure a la Sala Trono Armanyà. Era el penúltim espectacle d’una temporada de tardor en què la sala tarragonina ha incrementat nombre d’espectacle si també d’espectadors, 600 més que el curs passat.

Fins el mes de maig la programació de la Sala Trono continuarà amb una desena d’espectacles més. Entre ells, dos amb protagonisme per a creadors i actors del territori. És el cas de la proposta Rastres Argelers que arriba de la mà del Teatre Maldà, que col· labora amb la Trono, i que compta amb l’actriu reusenca Bàrbara Roig. També tornarà a la Trono el creador tarragoní, Marc Chornet, per presentar Flors Carnivores.

D’altra banda, coincidint amb el dia de la dansa i provinent de les Illes Balears, la Trono ha programat un espectacle que incorpora aquesta disciplina a l’escenografia, evidenciant l’aposta per les noves dramatúrgies que també s’exploren al Festival Internacional de Teatre.

Noms com l’incisiu Xavi Castillo, la companyia sevillana LaMedinaEs, l’actor Òscar Múñoz o la companyia Barna Bé, entre altres, completaran la programació de la Trono fins el maig, en espera del FITT.