CCOO convocarà una vaga general a la indústria per reclamar millores en seguretat

La Coordinadora de delegats de Comissions Obreres de les empreses dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona convocarà una vaga general del sector, de 24 hores, durant la primera quinzena de febrer. Una convocatòria que es farà juntament amb la resta de sindicats per demanar que es garanteixi la seguretat de les persones que treballen i de la ciutadania en general.

Aquest dimecres, els sindicats majoritaris s’han reunit amb el conseller de Treball, Chakir – El Homrani, i han criticat la manca d’inspeccions per implementar els diferents protocols de seguretat. És per això, que han demanat una millora d’aquestes mesures de seguretat, ja que creuen que estan per sota dels mínims necessaris.

En aquest sentit, des dels dos sindicats majoritaris també han assenyalat que seguien amb deteniment les polítiques de retallades que havia implementat l'empresa en els darrers anys.

Des del govern català s'han mostrat favorables a augmentar les inspeccions a les empreses, i han assenyalat que, en el darrer any, aquestes i els expedients oberts han augmentat en un 25 per cent i es preveu un augment encara més gran en els propers pressupostos de la Generalitat.

En la reunió amb l’AEQT, s’ha reconegut que hi haurà un abans i un després en la relació entre la ciutadania i el sector industrial després de l’accident. De la mateixa manera, es crearà una taula amb les empreses, els sindicats i el mateix govern per analitzar la situació i millorar la salut i la seguretat.

El-Homrani també ha aprofitat la seva estada a Tarragona per a realitzar una visita protocol·lària a l'ajuntament de la ciutat on ha intercanviat impressions sobre l'accident d'aquesta setmana amb l'alcalde tarragoní, Pau Ricomà.

Per la seva banda, l’empresa IQOXE ha comunicat que es van complir els protocols de seguretat establerts en els plans d’autoprotecció i que en el moment de l’accident van avisar als Bombers i al Centre d’Emergències de Catalunya. De la mateixa manera, l’empresa ha obert una investigació per conèixer les causes de l’accident i nega que la planta estigués al límit de producció.