Finalitza la fase d'emergència del PLASEQCAT

Amb la rebaixa del PLASEQCAT a fase d'alerta és dona per finalitzada la pitjor etapa de l’accident químic de dimarts a IQOXE. Els Bombers calculen que l’operació de transvasament finalitzarà aquest vespre i que tot va sobre el previst.

Últims treballs dels cossos d’emergència a les instal·lacions d’IQOXE. Aquest matí han continuat les tasques de transvasament de l’òxid de propilè que quedava a l’interior del tanc afectat. En total es necessitaran fins a sis cisternes per transportar el producte fins a la planta de gestió de residus. El transport es fa amb total normalitat, com el que es fa normalment per una mercaderia perillosa. Els Bombers treballen amb 12 dotacions per supervisar aquesta tasca que realitza la mateixa empresa. Tot va sobre el previst i es preveu que el transvasament finalitzi aquest vespre.

Una vegada finalitzi aquesta operació els Bombers acabaran de revisar les estructures de l’empresa perquè no suposin un perill. A partir d’aquí s’iniciaran les diverses investigacions per saber què va passar la tarda de dimarts quan el reactor va explotar. La situació actual ha permès rebaixar de fase d’emergència a fase d’alerta el PLASEQCAT.

Quan hagi acabat el transvasament Bombers desmantellarà el Centre de Comandament Avançat que el cos va situar a les instal·lacions de BASF a la Canonja per tal de poder coordinar totes les tasques dels cossos de seguretat.