Els sindicats reclamen a la Generalitat millores en les inspeccions i els protocols de seguretat

Millores en el protocol de seguretat de les empreses químiques, més formació i revertir retallades en drets laborals que diuen està aplicant la patronal química. Aquestes són les demandes dels principals sindicats arran de l'accident d'IQOXE. Aquest divendres les han fet arribar al conseller de treball Chakir El-Homrani, que ha apostat per una nova taula de treball amb sindicats i patronal.

La manca d'inspeccions per implementar els diferents protocols de seguretat en un context en què la patronal química diuen ha apostat per una retallada de drets laborals i de formació en seguretat a les plantes. Aquesta ha estat la principal crítica que han traslladat aquest divendres els sindicats majoritaris al conseller de Treball Chakir- El Homrani, amb qui s'han reunit a Tarragona després de l'accident d'aquest passat dimarts a l'empresa IQOXE.

Els sindicats han demanat a la Generalitat una millora dels protocols a seguir en matèria d'inspecció a les diferents empreses químiques, tant en l'àmbit laboral com de seguretat i també de formació que creuen estan ara mateix molt per sota dels necessaris. També han recordat que el passat mes d'octubre ja van traslladar aquestes demandes al govern català sense cap resposta fins ara.

En aquest sentit, des dels dos sindicats majoritaris també han assenyalat que seguien amb deteniment les polítiques de retallades que havia implementat l'empresa afectada en els darrers anys.

Des del govern català s'han mostrat favorables a augmentar les inspeccions a les empreses que es duguin a terme des del departament de Treball, i han assenyalat que en el darrer any aquestes i els expedients oberts han augmentat en un 25 per cent i es preveu un augment encara més gran en els propers pressupostos de la Generalitat. Han recordat que l'empresa ja havia estat sancionada quatre vegades arran d’infraccions que han qualificat de greus i que encara té dos expedients més oberts en matèria laboral i han fet una crida a patronal i sindicats a crear una nova taula de treball per a millorar els protocols.

El-Homrani també ha aprofitat la seva estada a Tarragona per a realitzar una visita protocol·lària a l'ajuntament de la ciutat on ha intercanviat impressions sobre l'accident d'aquesta setmana amb l'alcalde tarragoní Pau Ricomà.