Buch: 'Tots els protocols són revisables'


Com és habitual en situacions de risci, la capacitat de resposta davant el risc es revisa exhaustivament per garantir que ha funcionat tal com s'espera. El conseller d'Interior argumenta per què es va instar al confinament abans d'activar les sirenes.

Pocs minuts després de les 9 del matí, el Conseller Buch ha fet acte de presència al Centre de Comandament Avançat per completar un nou balanç de l'incendi al Polígon Sud de Tarragona i per reunir-se amb tots els estaments implicats, des de Bombers a Protecció Civil passant per representants polítics territorials.

Segons el màxim responsable d'Interior a Catalunya, l'evolució de l'episodi és favorable tot i que, a primera hora del matí, no es podia garantir al 100% qualsevol altre esdeveniment de risc. La jornada laboral al polígon s'ha despertat enmig d'un perímetre de precaució que afecta set empreses de l'entorn d'IQOXE, que no han pogut recuperar la normalitat malgrat no patir directament les conseqüències de l'explosió d'aquest dimarts. 

Miquel Buch defensa el protocol de seguretat i argumenta per què van instar a la població a confinar-se abans d'activar el sistema de sirenes.

El Plaseqat és el pla d'emergències que s'activa davant incidents de naturalesa química com l'actual. Buch no ha afirmat en cap moment que aquest hagi fallat.

La del matí ha estat la segona compareixença del conseller d'Interior després de la reunió d'ahir a l'edifici del 112, seu operativa de les tasques de resposta davant l'explosió patida a IQOXE, i que va comptar també amb la participació del president de la Generalitat, Quim Torra. El 112 va rebre 1.617 trucades relacionades amb l'accident, 1.550 d'elles provinents de Vila-seca.