Les obres d'urbanització dels terrenys on s'havia d'instal·lar Ikea podrien començar aquest març

 

Pas ferm en el projecte que ha de permetre la construcció d'un nou centre comercial a tocar de la T11 a Tarragona, on inicialment s'havia d'instal·lar IKEA. La urbanització dels terrenys podria començar al març. Avui s'ha aprovat al ple. El nou pas es dona ara enmig del mandat del govern de Ricomà que, assegura, ja no hi ha marxa enrere en aquest projecte perquè els costos d'aturar-lo serien molt elevats.

El Ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest dimarts al matí les obres d'urbanització del sector PPU-10 als terrenys annexos a l'autovia T11 on la multinacional Ten Brinke construirà un nou parc comercial. Per valor de 13,8 milions d'euros, els treballs s'adjudiquen a l'empresa UTE COMSA-ROGASA que haurà d'adequar els solars per deixar-los a punt per a la construcció dels nous edificis.

A bmés a més del centre comercial, el pla parcial estarà integrat per 1.200 edificis, dels quals 400, un 35%, es destinarà a habitatge per a lloguer social. I és aquesta l'aposta en la qual s'agafa el govern d'Esquerra i Comuns per justificar el pas endavant. Asseguren que el projecte ja està molt desenvolupat i aturar-lo comportaria indemnitzacions i costos milionaris per a l'Ajuntament. Per això, diuen, que ja han obert converses amb Ten Brinke per treballar perquè la seva implantació no sigui negativa per al comerç local. 

L'adjudicació també ha tirat endavant gràcies als vots de Ciutadans, el Partit Popular i PSC. Els socialistes, els impulsors del projecte, parlen ara de "beneïda herència" que cau en mans de l'equip de Ricomà i mantenen serà rellevant per cosir la ciutat.

Precisament, l'oposició, aquesta vegada la CUP i Junts, han criticat que la construcció d'aquesta nova àrea comercial no contribuirà en la cohesió de la ciutat, sinó que principalment farà mal al comerç de proximitat. 

La urbanització dels terrenys de la T11 podria començar aquest març i tindrà un període d'execució de 15 mesos. Tot i l'aprovació, des del govern, Xavier Puig ha remarcat que la seva política per lligar la ciutat passa pel desenvolupament de petits plans parcials i l'equilibri entre el nou habitatge i la rehabilitació.