Tarragona vol millorar els aqüífers de la ciutat

Tarragona vol que l'accident del passat cap de setmana a la canonada d'aigua del CAT serveixi com a experiència per a millorar la resposta en casos com aquest en el futur. És per això que es reconeix que es necessita una major inversió per adequar els aqüífers de la ciutat.

Normalitat absoluta aquest dimarts a la sala de comandament de l'empresa d'aigües de Tarragona, EMATSA, des d'on es regula el subministrament a les diverses zones de la ciutat a més d'altres municipis com La Canonja, El Catllar i els Pallaresos.

És des d'aquí on, des de primera hora del passat divendres fins a la mitjanit de dissabte a diumenge, es va garantir el subministrament després de l'avaria soferta per la canonada principal del Consorci d'Aigües de Tarragona a l'Ampolla. Aquesta va obligar a posar en funcionament a ple rendiment una desena de dipòsits i un nombre similar de pous per garantir tant la quantitat com la qualitat de l'arribada de l'aigua a la ciutat.

Una situació, però, que podria haver causat molts més problemes si no s'hagués ocasionat en un període de demanda baixa com són els mesos d'hivern. És per això que des de Tarragona es reconeix la necessitat de treballar per a la millora dels aqüífers i els recursos hídrics disponibles a la ciutat en cas d'emergència.

Un cop recuperada la normalitat, des d'EMATSA es fa un balanç positiu de la resposta donada a una situació d'excepcionalitat, molt poc habitual en les tres dècades de funcionament del Consorci d'Aigües de Tarragona.

Unes reserves d'aigua, les de Tarragona, que encara haurien aguantat segons els responsables d'EMATSA alguns dies més en la majoria de zones, tot i que en algunes com el centre de la ciutat haurien obligat a prendre mesures excepcionals.