De camí a la Tercera Divisió

Hem arribat a l'equador de la temporada i el Nàstic es troba, més que mai, contra les cordes. Amb 18 punts en 19 jornades, la projecció de cara a la segona volta és gairebé tètrica: o l'equip incrementa el rendiment o baixarà a Tercera.

L'Orihuela és el pitjor conjunt de la Segona B i només ha sumat un parell de victòries durant tota la primera volta. A vuit punts de la permanència, segurament els alacantins contemplen el sorprenent punt davant el Nàstic com a una petita excusa per creure en una reacció que seria poc menys que espectacular.

Difícil d'assumir el 2-2 després que els grana s'avancessin per partida doble mitjançant David Goldar i Pol Valentín. Un triomf provisional que situaria el Nàstic igualat amb el Badalona i també amb la plaça de promoció per continuar a la Segona B. Tot plegat amb amb el mercat de fitxatges ja obert i, atenció, a un món d'una quarta plaça completament inaccessible.

La reacció de l'Orihuela treu a la llum, un altre cop, la feblesa defensiva dels grana i la incapacitat de molts dels seus jugadors a l'hora de mantenir uns estàndards de qualitat mínims per lluir aquesta samarreta. És el minut 65 quan superen Perone per velocitat; els locals rematen fins a tres cops dins l'àrea davant cinc defensors del Nàstic: Així va ser l'1 a 2 de Solano.

Al minut 70, Perone recula i habilita la clara oportunitat de Chechu, que aprofita l'espai per materialitzar el 2 a 2. Els tarragonins són un desgavell al darrere. Si repeteixen rendiment durant el segon tram de Lliga, aconseguiran 38 punts. Les salvacions més barates dels darrers anys s'han situat en els 42.

Setmana dura per al Nàstic, sense Lliga fins al 15 de gener i al camp del Llagostera. Aquest dissabte el Nou Estadi acollirà la segona ronda de la Copa del Rei a partit únic i davant el Saragossa, dissabte a les 12 del migdia.