El Nunci Apostòlic imposa el pal·li a l'arquebisbe de Tarragona

Les portes de la Catedral de Tarragona es van obrir aquest dissabte per celebrar l’eucaristia que imposa el pal·li a l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. A les 12 del matí, el capítol catedralici va rebre el Nunci Apostòlic, que és el representant del Sant Pare, acompanyat per l’arquebisbe de Tarragona. Després de la processó i el cant d’entrada, el Nunci va presidir la celebració fins a arribar a un dels moments més esperats i solemnes: la imposició del pal·li.

L’arquebisbe agenollat va fer la professió de fe i seguidament el Nunci li va imposar l’ornament.

El pal•li és un ornament que porten els papes i els arquebisbes com a signe de comunió amb Roma. Té forma d’una faixa circular, per damunt de la qual pengen dues tires rectangulars, que es col·loquen sobre el pit i l’espatlla de l’arquebisbe quan se celebra l’eucaristia.

A partir del segle XVI, la data de recepció i benedicció del pal·li es va fixar el dia 29 de juny de cada any. Però l’any 2015, el Papa Francesc va disposar que l’ornament s’imposés als arquebisbes a la seva pròpia diòcesi. Enguany, per primera vegada, l’acte es va celebrar a la Catedral de Tarragona amb representants de la Santa Seu.