ERC i En Comú Podem garanteixen els pressupostos de Tarragona amb el suport de la CUP

Al govern en minoria d’Esquerra i Comuns els faltava per confirmar un suport i, finalment, aquest matí s’ha oficialitzat. Serà la CUP qui farà possible que els comptes per al 2020 tirin endavant, també amb el vot favorable de Junts per Tarragona. Serà la primera vegada que els anticapitalistes voten a favor d’uns pressupostos de la ciutat.

Esquerra i En Comú Podem s'han garantit ja els suports necessaris per aprovar el pressupost del proper exercici a l'Ajuntament de Tarragona. A l'aval ja conegut de Junts per Tarragona se'ls ha afegit la CUP, que ha repensat el seu vot contrari inicial per acabar posant-se al costat del govern després de negociar diverses modificacions socials que s'incorporaran al pressupost a través de modificacions en el decurs de l'exercici. Els anticapitalistes han justificat el seu vot afirmatiu, aprovat en assemblea, als números de Ricomà entenent l'acord com una eina per començar a teixir aliances per transformar la ciutat. Serà el primer cop que recolzaran un pressupost municipal a Tarragona.

Entre les modificacions acordades entre Esquerra, comuns i CUP destaca el compromís d'ampliar fins a 600.000 euros la partida dedicada a habitatge social i muscular també les partides d'educació fins a 200.000 euros per destinar al pla educatiu Entorn, o invertir també en els casals d'estiu. Propostes que des del govern s'han entomat entenent que milloren i fan més socials, en la línia que busquen, els seus pressupostos.

Govern i CUP han desmarcat l'acord d'una possible entrada, que actualment descarten, però sí que han consensuat reunir-se bimensualment per avaluar l'evolució de les propostes acordades. Reunions que poden servir també per començar a bastir les línies estratègiques dels números del següent exercici.