L'Ajuntament de Tarragona augmentarà un 22,4% la partida pressupostària en educació

La major part dels diners es destinaran a equiparar el sou dels treballadors de les llars d'infants a la resta de treballadors municipals. I per primera vegada es creen beques menjador per als més petits.

La partida dedicada a educació s'incrementarà un 22,4% respecte a l'any anterior a Tarragona. Un augment que des de la regidoria defineixen com a responsable.

La principal novetat serà la creació d'una línia de beques menjador per als alumnes de les llars d'infants municipals de famílies necessitades. Serà el primer cop que durà a terme i serà de setembre a desembre de l'any vinent, amb la voluntat que tingui continuïtat durant tot el curs escolar.

Precisament serà amb el personal de les llars d'infants municipals amb qui s'aplicarà la principal mesura econòmica valorada en 1.200.000 €. Els salaris de la seixantena de treballadors d'aquests centres provinents de subcontractes s'equipararan a la resta de treballadors municipals.

Una actuació que no serà l'única en l'àmbit del personal laboral, ja que també es preveu ampliar la plantilla de conserges als centres educatius públics, passant dels 20 actuals als 30.

L'Ajuntament també dedicarà 700.000 euros per al manteniment de les escoles de la ciutat. Les principals actuacions permetran la millora de l'accessibilitat al Cèsar August, la impermeabilització de la coberta de l'Escola Sant Salvador i la reforma del nucli sanitari del Pau Delclòs, amb la voluntat de realitzar-se totes elles durant el primer semestre de l'any.

La regidoria d'Educació també impulsarà diferents actuacions pedagògiques en l'àmbit de la memòria històrica.

Tot plegat, una partida pressupostaria en educació que supera els 11 milions d'euros.