El Volei SPiSP deixarà de competir si el consistori redueix la subvenció

La reducció es contempla en els pressupostos que s'han de votar divendres al plenari. El club ha acabat amb el deute històric; per aquest motiu, el consistori té previst que la partida passi dels 104.000 als 61.000 euros.

700.000 euros en 10 anys, és el miracle econòmic del Volei SPiSP, ofegat pel descobert durant tota aquesta dècada, fruit de projectes desmesurats durant l'època daurada a la Superlliga. Des de llavors, la prioritat va ser el foment de la base, i els resultats ja són una realitat amb la primera plantilla classificada per a la Copa Príncep i en places d'accés a la 'Final Four' per pujar al sostre de l'especialitat. Els nois de la casa són habituals de les concentracions formatives catalanes i espanyoles, fins i tot amb residències a centres d'alt rendiment. A la pista tot funciona però als despatxos, no.

El nou equip de govern preveu reduir la subvenció un 40% per situar-la als 61.000 euros. Considera, a través d'un comunicat, que la xifra és suficient perquè supera els 55.000 que es destinaven, fins ara, a canviar de color els números vermells del club. Des del conjunt cooperativista, en canvi, creuen que és la mort anunciada del Volei SPiSP, que rebutjarà participar a la Copa Príncep del mes de gener per evitar despeses extra. Lamenten que hi ha monitors que treballen sense cobrar i que s'han hagut de pujar les quotes als socis, pares i mares per tirar endavant.

Des de l'Ajuntament responen que tenen previst destinar 1.500 euros més per cobrir més de la meitat de les despeses ocasionades per la Copa Príncep i que treballa per trobar una fórmula objectiva per lligar les subvencions a la resta d'entitats. El SPiSP és el primer que liquida el deute, això significa que es preveuen altres retallades futures a la resta d'entitats que compleixin amb els requisits financers. El sènior, segon de Superlliga 2 i aspirant a l'ascens, podria abandonar la competició.

Divendres es votaran els pressupostos tarragonins. Si res canvia, el Volei SPiSP renunciarà a competir en la primera plana catalana i espanyola, i el seu president dimitirà. L'acord entre Ajuntament i club va allargar-se del 2008 al 2018 i contemplava un ajut de 104.000 euros, que va prorrogar-se un any per part de l'anterior equip de govern.