UBSA - CBT (71-77)

Cop fort sobre la taula del líder de la Lliga EBA guanyant a la pista del segon classificat i, sobre el paper, principal oponent de la temporada. Un CBT que es proclama així campió de l'hivern matemàticament.

El pavelló de l'UBSA de Sant Adrià ha estat inexpugnable durant pràcticament un any: per ubicar l'última derrota del darrer adversari del CBT cal remuntar-se a la temporada anterior i al mes de gener. Un partit, a més, que arribava en el primer moment de dubte dels blaus després de perdre la condició d'imbatuts a Mollet dies enrere. Lluny de frenar la capacitat operativa de l'equip, va ser un estímul més per als de Berni Álvarez, seriosos en defensa i pacients per esperar l'instant idoni per sentenciar el partit. Un duel igualat fins al darrer quart en què l'encert visitant va fer la resta.

El joc coral del CBT és una constant i els punts i els minuts es reparteixen; 11 jugadors van disposar d'estona a pista, entre ells, Marc Buscail. La jove promesa de 16 anys convocada per la selecció espanyola sub17 i últim exponent de la sucosa base tarragonina. Amb 'només' 13 punts, 12 des des de la zona de tres,  Pape Mbaye va ser el màxim anotador dels del Serrallo, seguit pels 11 de Jordi Barberà i David Fernández, aquest últim, també, l'home més valorat amb dos 2/3 des de la línia de triple. L'encert exterior del CBT (14/30)  va contrastar amb el desencert des de la zona de tirs lliures (11/18). Les estadístiques dels locals, però, no van ser superiors amb un pobre 38% en tirs de camp. Era dia de treball i no pas de xifres luxoses amb l'objectiu de sumar un triomf de prestigi que marqués, possiblement, el futur de part del curs.

La victòria blava allunya el segon, el mateix UBSA, a tres partits quan tan sols en queda un per acomiadar la primera volta. El primer rival que quedaria forta de la fase per pujar a la LEB Plata és el Mollet, que també es troba a tres victòries d'un CBT que acomiadarà el 2019 a casa i contra el Cornellà (dissabte, 19 hores).

Parcials: 13-13, 18-22, 23-18 i 17-24

Estadística del partit:

http://competiciones.feb.es/estadisticas/Partido.aspx?p=2098289&med=0