L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona augmentarà gairebé un 4% el pressupost del 2020

L’Ajuntament de Tarragona destinarà 11,3 milions d’euros al pressupost de l’Institut Municipal de Serveis Socials. Representa un 3,88 per cent més que l’any anterior. Més de la meitat s’assignarà a despeses de personal, que també augmenta, i un 44 per cent al manteniment de llars, centres socials i despeses corrents. En l’àmbit de les persones grans, es posa en marxa el projecte ‘Radars’ als barris de ponent per abordar la solitud no volguda d’aquest col·lectiu. Està previst que augmentin els serveis de teleassistència, el Servei d’Ajuda a Domicili i el Servei d’Àpats.

En l’apartat juvenil, s’incorporaran tres dinamitzadors cívics per a l’emancipació, per tal de reforçar els serveis existents i, així, aconseguir la integració dels nois immigrants no acompanyats.

L’Ajuntament també posarà en marxa un Pla d’Acció Comunitària inclusiva a la Part baixa per dinamitzar el procés participatiu amb les entitats i el veïnat del barri per aconseguir una millor cohesió social. A més, s’obrirà un Punt d’Assessorament energètic per atendre persones que pateixen pobresa energètica amb l’objectiu d’ampliar el servei actual.