Pilar Benejam, Doctora Honoris Causa per la URV

La comunitat universitària ha destacat la trajectòria docent de la pedagoga menorquina. Benejam ha posat en relleu el paper de l'educació com a eina per assolir una bona democràcia.

El paranimf del rectorat de la Universitat Rovira i Virgili s'ha omplert per homenatjar a Pilar Benejam. La pedagoga menorquina ha estat investida Doctora Honors Causa en reconeixement per la seva trajectòria docent.

Llicenciada en Filosofia, Lletres i Història i doctorada en pedagogia, Benejam ha destacat el poder de l'educació com a eina democràtica, recordant els seus inicis durant l'època franquista, quan els docents, diu, educaven anhelant un futur molt millor.

Malauradament, considera que la docència no se li ha donat la importància que es mereix i, per això, reconeixements com aquests, diu, són molt importants.

Des de la URV celebren que la comunitat universitària reconegui, novament, la tasca d'una dona. La seva rectora, Maria José Figueras, ha recordat que només el 12% dels investits Doctor Honoris Causa són dones. Una dada que, diu, s'ha de revertir per reconèixer trajectòries professionals excel·lents com la de Pilar Benejam

La pedagoga menorquina ha estat apadrinada per l'historiador i professor Antoni Gavaldà qui també ha lloat la tasca de Benejam en l'àmbit socioeducatiu.