25 anys de l'única casa d'acollida per persones amb VIH de la demarcació de Tarragona

 

Tarragona disposa de l'única casa d'acollida per a persones amb VIH que gestiona la Creu Roja a Catalunya, on hi una desena més de centres similars. Avui s'ha commemorat el 25è aniversari d'un centre que ha canviat tant com la pròpia malaltia.

Els usuaris de la casa fugen de la discriminació social i de l'estigma i reben recursos assistencials, jurídics, orientació laboral i ajuda psicològica. És la casa d'acollida que la Creu Roja té a Tarragona per a persones amb VIH o SIDA. És l'única que l'entitat té a Catalunya i acaba de complir 25 anys. En tot aquest temps hi han conviscut 209 persones com la Pili, o el Paco. Per ells ha representat l'inici d'una nova vida.

Aquest divendres la comunitat assistencial, el voluntariat, usuaris i famílies han celebrat els 25 anys de la Casa d'Acollida amb un acte de reconeixement i d'agraïment. Aquest és l'únic recurs d'allotjament per persones amb VIH a la demarcació de Tarragona

L'1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la lluita contra la SIDA, moment en el qual la Creu Roja intensifica la sensibilització, no només contra la discriminació de les persones que la pateixen, sinó també sobre la importància de fer-se la prova. El 4 de desembre es faran testos ràpids i gratuïts al Campus Catalunya de la URV.