Disminueixen un 6% els fets delictius a la ciutat de Tarragona

Els fets delictius a la ciutat de Tarragona s’han reduït un 6% respecte el mateix període de l’any anterior. Han disminuït els robatoris amb forà a l’interior de domicilis i també els robatoris amb força a l’interior de vehicles.

La dada negativa de tot plegat són els delictes de robatori amb violència a la via pública que han augmentat un 22%. Aquests delictes passen a les zones més freqüentades de la ciutat com la Part Alta, Part Baixa i l’Eixample. Malgrat això la coordinació entre els cossos policials ha permès la detenció de més persones per aquests fets. Aquests delictes augmenten sobretot els dies que hi ha creueries per la ciutat. Des de l’Ajuntament volen que la Guàrdia Urbana sigui més propera, diuen que amb el desplegament dels districtes aquest serà un punt important.

La Junta Local de Seguretat també ha analitzat una disminució de la sinistralitat a les vies urbanes del 10% des de principi d’any. Una xifra que va acompanyada d’una reducció del nombre de persones atropellades a la ciutat, de moment aquest 2019 no s’ha mort cap persona a la ciutat a conseqüència d’un accident de trànsit.

Durant la trobada l’alcalde Pau Ricomà ha demanat a Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra que revisin les actuacions que els cossos van fer durant les manifestacions arran de la sentència del procés.