La Diputació preveu 160 milions de pressupost

La Diputació de Tarragona demà, en el proper plenari de la institució, un pressupost de caràcter continuista i que l’equip de govern presenta com un pressupost de transició. Serà, amb 160 milions pressupostats, el més voluminós de la història de la Diputació de Tarragona.  

La Diputació de Tarragona tindrà l’any vinent el pressupost més gran de la seva historia. Augmenta un 2,4% respecte l’actual exercici per enfilar-se fins els 160 milions d’euros, incloent en aquesta xifra el patronat de Turisme i la gestió d’ingressos de Base. Un increment de 4 milions d’euros que es dimensiona a les despeses dels òrgans de govern, que augmenten en un punt, en un pressupost que la Diputació preveu tancar sense endeutament amortitzant gairebé 5 milions d’euros per poder afrontar un pla d’acció renovat durant els posteriors tres anys de mandat.

Un pla de mandat que es presentarà durant el primer trimestre de 2020. En espera de l’arribada del mateix, l’equip de govern de la Diputació de Tarragona ha optat per elaborar un pressupost de transició i continuïtat pel proper exercici, el primer complet del nou mandat.

Entre les propostes que inclou el pressupost que es debatrà en el proper plenari s’inclouen unes partides de 300.000 euros d’ajuts per a polítiques actives d’habitatge i per millorar la recollida selectiva; s’incrementen en un 20% els ajuts per a activitats culturals de municipis petits i també s’incrementen fins els 2 milions d’euros la partida destinada a ajuts excepcionals per a fenòmens meteorològics adversos, entre els que s’inclouen els desperfectes pels aiguats del passat mes d’octubre. Els municipis afectats podran sol·licitar ajuts de fins a 50.000 euros a partir del mes de gener.