El desconeixement accentua la pobresa energètica a Camp Clar

Els resultats del projecte veïnal A-porta, dut a terme en els darrers mesos al barri de Camp Clar, alerten que un terç del veïnat assessorat paga un sobreconsum energètic que desconeix

La pobresa energètica a les llars de barris com el de Camp Clar sorgeix en bona part del desconeixement de les famílies del sobreconsum energètic que consumeix mes rera mes. Així es desprén dels primers resultats aportats pel projecte Aporta, que des del mes de juliol ha assessorat a més de 150 famílies d'aquest barri de Ponent de Tarragona, treballant per erradicar la pobresa energètica. D'aquestes, un terç tenen problemes com la manca de coneixement sobre les diferents bonificacions aplicables als rebuts de l'energia, i tenen aplicades característiques del servei incorrectes que fa encarir la factura, com per exemple el concepte de potència contractada.

La iniciativa es promoguda per la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, juntament amb la Generalitat i les entitats veïnals de Tarragona. Des dels promotors destaquen la tasca feta pels treballadors del projecte, els anomenats Pica Portes, que han aconseguit poder trencar una barrera important entrant a les cases d'aquestes famílies vulnerables, descobrint, a més altres mancances importants.

El projecte preveu en els propers dos mesos arribar fins a les més de 500 llars visitades