La CEPTA reivindica la necesitat d'inversions al territori per activar el mercat de treball

La CEPTA reivindica la necessitat d’inversions com la que es preveu al Centre Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca per activar el mercat de treball a la demarcació. Les últimes dades de l’Enquesta de Població Activa deixen a la demarcació per sobre la mitjana catalana en xifres d’atur. També les taxes d’activitat i d’ocupació queden per sota la mitjana catalana.

Les dades de l’enquesta de població activa del tercer trimestres de l’any dibuixen un comportament del mercat de treball a la demarcació moderament positiu. L’atur es redueix amb major intensitat que l’any passat en el mateix període i la població ocupada sobrepassa els nivells de 2009, Tot i això però, el 12,2 per cent d’atur registrat a la demarcació situa Tarragona per sobre la mitjana catalana mantenint una tendència iniciada l’any 2013. De fet, el comportament del mercat de treball tarragoní és pitjor que a la resta de demarcacions catalanes. Hi té a veure que tant la taxa d’activitat com la d’ocupació es situen per sota la mitjana catalana.

La principal problemàtica del mercat de treball a Tarragona es centra en la terciarització de l’ocupació, amb un 72% de treballadors dedicats al sector serveis. Asseguren des de la CEPTA que el comportament del sector industrial, que amb un 17% de treballadors ha mantingut xifres, ha permès mantenir l’economia durant la crisi, però insisteixen que la davallada continuada del sector de la construcció (11 punts menys que a l’inici de la crisi) ha esmorteït la recuperació i ha deixat una borsa de treballadors de difícil ocupació. En aquest sentit reivindiquen la necessitat que hi hagi inversors que fora que arribin a la demarcació com seria el cas del desenvolupament del Centre Recreatiu i Turístic.

La dependència del sector turístic manté el mercat de treball en un alt grau d’estacionalitat. D’altra banda, la CEPTA també adverteix que per mantenir l’activitat durant la crisi s’ha incidit en una precarització dels salaris que s’ha convertit en estructural.