La URV accedeix a l'avaluació única pels alumnes que vulguin fer vaga indefinida

 

En resposta a la sentència i arran de la convocatòria de vaga indefinida a les universitats catalanes, la Universitat Rovira i Virgili ha anunciat avui que els estudiants que participin a les mobilitzacions podran acollir-se a l'avaluació única enlloc de l'avaluació continuada a les assignatures on sigui possible. Un cop concedida, l'avaluació única no serà reversible.

La pressió dels alumnes ja va convèncer la rectora, en les primeres vagues després de la Sentència. Va acabar demanant el trasllat de l'activitat avaluativa i de les pràctiques per garantir el dret a vaga. Ara la URV fa un pas més i davant l'anunci de vaga indefinida a les universitats catalanes, l'equip de direcció, directors i degans dels centres han acordat de forma extraordinària permetre als estudiants que ho demanin l'avaluació única. Poden sol·licitar-ho fins el 12 de novembre.

El Consell de Govern de la URV haurà d'aprovar la mesura perquè sigui efectiva. L'objectiu és garantir la neutralitat i el dret a vaga a la universitat.

Els alumnes que demanin l'avaluació única no podran tirar enrere i hauran de jugar-se l'assignatura a un sol examen. La mesura no es podrà aplicar en matèries estrictament pràctiques o que requereixen una presència habitual de l'alumne.