Alejandro Blanco: "No sabem què passarà, però seria un error pensar en l'anul·lació dels Jocs"

El Comitè Olímpic Espanyol no sap què succeirà amb Tarragona 2018 davant el procés obert a Catalunya. El seu president, Alejandro Blanco, remarca el seu compromís com de les d'administracions, però admet que és impossible vaticinar què pot esdevenir a partir d'ara.

Franquesa absoluta per part del comitè organitzador i del comitè espanyol, perquè els seus dos representants, Víctor Sánchez i Alejandro Blanco, no afirmen al 100% la supervivència de la cita esportiva. Nega Blanco, això sí, que la reunió d'aquest dilluns del COE es convoqués d'urgència per tractar justament aquesta qüestió.

Tant Blanco com Sánchez han coincidit avui a Tarragona i a l'inici del Seminari de Caps de Missió de tots els comitès participants dels Jocs Mediterranis. Una sessió informativa prèvia a l'Assemblea General interna del Comitè Internacional que se celebrarà aquesta setmana també a la ciutat. Reiteren que el suport de l'Administració local, catalana i estatal és màxima, però no emeten un SÍ rotund a la segura celebració dels Jocs Mediterranis.

Tot plegat dies després de l'adjudicació definitiva de les obres de la piscina olímpica, finançades per Madrid i que començaran la setmana vinent.

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el regidor dels Jocs, Javier Villamayor no han assistit a la inauguració del Seminari de caps de Missió de comitès. Fonts consultades argumenten que es tracta d'una trobada tècnica on tan sols es requereix la presència del president internacional, Amar Adaddi i el mateix president del COE, Alejandro Blanco.