El Port invertirà 300.000 € per acabar amb els problemes de l'equip de rem del Nàutic al Francolí

Es dragaran els sediments acumulats a la desembocadura del riu, punt d'entrenament de la secció de rem del Reial Club Nàutic de Tarragona. Literalment aquest racó s'està assecant, limitant el treball esportiu de l'entitat. Ara, des del Port encetaran un projecte minuciós que respecti totes les normatives mediambientals. Per entendre la problemàtica hem sortit a navegar amb el club local.

La tranquil·litat d'aquestes aigües provoca que el punt de connexió entre el mar i el riu Francolí sigui un lloc ideal per a la pràctica del rem. Un indret gairebé únic a la demarcació, més enllà del riu Ebre.

Des de fa una dècada, 150 membres de la secció del Reial Club Nàutic treballen aquí diàriament. Nois i noies de totes les edats aprenen i perfeccionen la tècnica de navegació amb l'ajuda dels monitors del club. Però ens expliquen que el riu s'està assecant. O, millor dit, cada cop s'hi endinsa menys aigua salada. Des de fora no ho sembla pas però la prova no enganya, en pocs anys la zona ha perdut centímetres de profunditat. Sortim a navegar i, segons després, vivim en primera persona la problemàtica.


I des de l'Autoritat Portuària responen positivament perquè dins el pressupost de l'actual exercici s'ha aprovat una partida de 300.000 euros per dragar els sediments i recuperar l'estat originari de la desembocadura. No donen una data concreta però afirmen que l'actuació respectarà l'entorn i permetrà exercitar el rem en condicions òptimes.

Un Reial Club Nàutic que té en Jordi Rodríguez i els germans Pau i Marc Franquet com a principals exponents de la secció a menys d'un any dels Jocs Mediterranis. La modalitat es durà a terme al canal olímpic de Castelldefels.