Juristes per la República no vol que es condicioni la llibertat dels empresonats pels aldarulls al final de les protestes

 

Els advocats de Juristes per la República que porten la defensa de la majoria de detinguts pels aldarulls a Tarragona, per la Sentència del Procés, demanen que no es condicioni la llibertat dels empresonats al final de les protestes. En declaracions a Tac12, l'advocada Montse Martí denuncia que les detencions s'han fet de forma aleatòria i que els investigats no tenen connexió entre ells. Creuen que s'utilitza la presó provisional de forma desproporcionada per alliçonar els manifestants.

Els advocats de Juristes per la República esperen treure de la presó el més aviat possible els dos joves empresonats pels aldarulls a Tarragona, Laura Solé i Joan Tortosa, i també el tarragoní detingut i empresonat pels disturbis a Barcelona, David Solé. Empresonaments que els advocats veuen com una mesura d’advertència cap a la ciutadania que surt a protestar. Els advocats recorreran la presó provisional, que no volen condicionada al final de les protestes.

En total a Tarragona s’han detingut 37 persones des de la publicació de la sentència, la majoria a mans dels Mossos d’Esquadra. 13 han passat a disposició judicial, encara que la majoria han quedat en llibertat amb mesures cautelars. Dos, en presó preventiva a la qual cal sumar-hi el jove tarragoní empresonat pels aldarulls a Barcelona. Juristes per la República ha assumit la defensa de 22 de les persones detingudes.