La URV engega un nou programa de reciclatge tecnològic

L’objectiu és incentivar el reciclatge de manera efectiva. Per això s'aplicaran recompenses destinades a projectes socials.

Reciclos és el nou programa de reciclatge tecnològic que s’ha engegat aquest dimarts al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili. Aquesta iniciativa utilitza la intel·ligència artificial i el tractament de dades per connectar l’usuari amb la paperera cada cop que recicla.

D’aquesta manera i mitjançant una web mòbil, quan es llenci un envàs plàstic, l’usuari obtindrà uns punts, anomenats Reciclo, els quals els podrà destinar a tres projectes socials: de foment del benestar animal, de combat a l’assetjament laboral o de mentoratge social a nens. En el cas que l’usuari estigui registrat al web, podrà destinar aquests punts a descomptes, com, per exemple, en el transport públic

Des d’Ecoembes es mostren satisfets de les darreres xifres de recol·lecció de plàstics l’any 2018, però asseguren que seria un error deixar d’innovar en matèria de reciclatge. És per això que projectes com Reciclos  ajuden a incentivar encara més a uns ciutadans, que al llarg dels darrers anys, s’han conscienciat sobre la importància del reciclatge.

Sescelades és el segon campus universitari de Catalunya on es prova aquest programa. La intenció és ubicar més papereres intel·ligents als altres campus de la Rovira i Virgili un cop se superi satisfactòriament el període de prova.