Pau Ricomà: 'El problema no se solucionarà omplint les presons de joves catalans'

L'alcalde de Tarragona es mostra preocupat pels disturbis que s'han viscut a la ciutat i per l'actuació dels cossos policials. Exigeix una sortida política amb diàleg. Tot plegat, en una tarda que s'ha enviat a presó provisonal sense fiança a dos dels cinc detinguts dijous a la nit.

Pau Ricomà ha condemnat novament la violència que, diu, s’està vivint a Tarragona arran dels aldarulls. Una situació, assegura, excepcional que mai abans s’havia vist a la ciutat i que creu que és provocada per la sentència del TSJ.

L’alcalde de Tarragona ha fet aquesta valoració hores després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i els altres tres batlles de les capitals catalanes.

Una reunió que ha servit per analitzar la situació i per anunciar conjuntament el rebuig frontal contra els aldarulls, la desproporcionada actuació policial i per reclamar a Pedro Sánchez obrir immediatament una taula de negociació sense condicions per a una sortida política.

La compareixença de Pau Ricomà davant els mitjans s’ha produït instants després de conèixer l’entrada a presó provisional comunicada sense fiança de Laura Solé i Joan Tortosa, dos dels cincs detinguts aquest dijous a la nit per la Policia Nacional. Fins a la presó de Mas d’Enric s’han desplaçat més d’un centenar de persones per exigir l’alliberament d’aquests joves. Un càstig, tant aquests dos com el del tarragoní empresonat a Barcelona, David Solé, desproporcionat per l’alcalde de Tarragona.

L’alcalde tarragoní també ha agraït la feina que estan fent aquests dies els  serveis de neteja de la ciutat i la Guàrdia Urbana.