Normalitat al centre de Tarragona en les primeres hores de vaga general

Carrers amb plena normalitat, potser, però, amb menys volum de gent que l’habitual. No hi ha sensació que avui sigui una jornada de vaga general. La gran majoria dels comerços han obert, les grans cadenes totes excepció d’alguna botiga o servei de proximitat que ha decidit abaixar la persiana i sumar-se en aquesta aturada de país. Molts bars també han decidit posar les seves terrasses on no els hi han faltat clients.

També normalitat amb els serveis mínims de l’Empresa Municipal de Transports, que té una freqüència de línies i hores similars a la d’un dissabte.

En l’àmbit de la sanitat no s’ha registrat cap incident, la Generalitat va decretar uns serveis mínims d’un 25%, però molts pacients han pogut visitar-se amb normalitat si ja tenien hora reservada amb el metge.

On més s’ha notat aquesta aturada general és en els centres educatius. Per exemple a l’Institut Martí Franquès, un dels més grans de la ciutat, avui ha fet vaga un 90% dels alumnes i un 50% del professorat. Els estudiants que han anat a classe han aprofitat per fer deures i estudiar de cara a futurs exàmens. Tot i així també s’han garantit els serveis mínims obligats pel govern, en aquest cas a l’Ensenyament amb 1 docent per a cada 6 aules d’infantil i primària, mentre que a les llars d’infants és d’un terç de la plantilla.
Aquest 18 d’octubre, el centre de Tarragona ha iniciat el dia amb aparent normalitat.