Estudiants de la URV tallen l'A-7 l'AP-7 en moments puntuals del matí i el migdia

El sindicat d’estudiants de la URV fa una crida a secundar la vaga general d’aquest divendres en una matinal de concentracions i manifestacions pels carrers de Tarragona que, entre altres llocs, els ha portat a les portes del rectorat on han demanat explícitament a la rectora que tanqui la universitat. La resposta ha estat negativa.

A la Universitat Rovira i Virgili s’han fixat els serveis mínims per la vaga de demà en una quarantena de persones entre tots els campus. Una proposta que els estudiants que criden a la vaga no accepten. Aquest matí, desenes d’aquests s’han dirigit fins el rectorat per exigir a la rectora que tanqui la universitat i que aquest divendres no hi hagi cap tipus d’activitat. La rectora, que ha escoltat les demandes dels estudiants concentrats a la porta del rectorat, els ha respost que no pot tancar la universitat per garantir també els drets dels estudiants que no facin vaga però que ja jan donat ordres perquè no hi hagi cap activitat avaluativa durant la vaga.

A banda d’aquesta concentració en què els estudiants han sortit del Campus Catalunya fins el rectorat tallant al seu pas l’avinguda Catalunya i la Rambla Vella, abans d’endinsar-se a la Part Alta, el Sindicat d’Estudiants ha mobilitzat mig miler de persones que s’han manifestat per la Rambla Nova. L’han recorregut des de la plaça Imperial Tarraco fins al balcó del Mediterrani i també en sentit contrari per tornar al punt de partida, a la Rambla Nova, on han acabat la concentració evitant arribar fins a la subdelegació del govern.

No obstant això, el grup ha convertit la concentració en una manifestació. Primer han tallat l'autovia A-7 al seu pas per Tarragona. Després de mig hora, els estudiants han decidit en assemblea continuar la marxar fins l'autopista AP-7. Els manifestants han pogut entrar a la via sense problemes, ja que els Mossos d'Esquadra havíen desviat el trànsit uns quilòmetres abans. Ha estat aquí, quan molts dels estudiants han començat a marxar i han aixecat el tall a la via per preparar-se per les mobilitatzacions d'aquesta tarda.