Nit de barricades i càrregues policials a Tarragona

Tot plegat va iniciar-se a les 9 del vespre quan va finalitzar la concentració de l’ANC i Òmnium. Les protestes, que han causat diversos danys, es van escampar per diversos punts de la ciutat fins ben entrada la matinada.

Tot es va precipitar, però, quan dues persones amb banderes espanyoles van aparèixer per un dels laterals de l’edifici governamental amb l’objectiu de provocar. La policia catalana va haver d’actuar per protegir-les, una de les persones va haver de ser evacuada a l’interior de la subdelegació. Els manifestants amb crits de ‘Fora les forces d’ocupació’ van encarar-se amb els Mossos que van començar a carregar per dispersar la multitud. Aquesta primera càrrega va generar el caos a la plaça Imperial Tarraco, que estava plena fins a la meitat, de concentrats de l’acte que acabava de finalitzar.

Minuts més tard el grup que havia començat els aldarulls va començar a organitzar trinxeres amb contenidors cremant i mobiliari urbà, un fet que va provocar noves càrregues, aquesta vegada amb el reforç de la policia nacional. Tot plegat va avançar cap a la Rambla Nova on es van anar produint estira-i-arronses entre policies i manifestants.

Amb la plaça Imperial Tarraco blindada hi va haver una treva que va ser aprofitada per alguns manifestants per crear noves trinxeres a l’alçada dels despullats. En aquest moment també van calar foc a la porta de la Delegació d’Hisenda. Policia Nacional i Mossos van tornar a carregar en aquest indret per dispersar els manifestants perquè els Bombers poguessin actuar. Va ser en aquest punt quan el grup de manifestants es va dispersar per diversos punts de la ciutat, fet que va provocar que policia i concentrats juguessin al joc del gat i la rata per la zona de l’Eixample i la Part Alta, provocant diversos aldarulls i càrregues en aquestes zones.

A l’inici dels aldarulls, el diputat tarragoní i membre de la mesa del Parlament de Junts per Catalunya, Eusebi Campdepedrós i el portaveu de Junts a l’ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, van intentar frenar els manifestants que llençaven objectes. Minuts més tard Campdepedrós i Nadal van ser víctimes de la càrrega per part de la Policia Nacional, la consideren injustificada.

Els aldarulls es van allargar fins a la una de la matinada.