L'independentisme surt al carrer en resposta a la sentència



La reacció a la sentència per part del moviment independentista no s'ha fet esperar i des de les 10 del matí nombroses mobilitzacions conviuen al territori en protesta de les penes de presó per als líders polítics i socials catalans. La concentració més multitudinària s'ha concentrat a Tarragona on més d'un miler de persones han tallat l'A-7 al llarg d'uns minuts i també s'han manifestat per altres punts de la ciutat en forma de marxa, passant, entre d'altres, per la plaça Imperial Tàrraco, just davant de la subdelegació del govern espanyol. 

La primera resposta a Tarragona s'ha iniciat a les portes de l'Ajuntament on s'hi han aplegat un centenar de persones. Mentrestant, a les portes del Campus Catalunya de la URV desenes d'estudiants impedien l'accés a la universitat. Les dues mobilitzacions s'han unit minuts més tard davant dels jutjats. La marxa, que ha anat sumant manifestants progressivament, s'ha dirigit a l'A-7 al seu pas per Tarragona on han tallat la circulació al llarg d'uns 20 minuts. La mobilització ha continuat pels carrers del centre de la ciutat. 

A les principals poblacions del Camp de Tarragona s'han repetit les concentracions a les portes dels Ajuntaments. A Valls desenes de persones han tallat els accessos al polígon industrial i també l'entrada a la ciutat per la carretera del Pla de Santa Maria.