Podem inhabilita Herman Pinedo durant un any

Al seu lloc, el partit ja ha presentat una nova gestora, però Pinedo assegura que continuarà amb les seves responsabilitats com a regidor i que no afectarà al govern de Tarragona.

Hermán Pinedo s’ha avançat aquest matí al comunicat oficial de Podem Catalunya per confirmar, ell mateix, que el partit li ha obert un expedient disciplinari per haver comès dues infraccions en els darrers mesos i que, en conseqüència, el partit suspèn cautelarment la seva afiliació fins que no es resolgui el procediment.

Sorprès i molest amb la decisió del partit, Pinedo ha explicat que deixa de ser, doncs, el secretari general local a Tarragona, però ha remarcat que la suspensió no afectarà el pacte de govern ni les seves responsabilitats com a regidor de Joventut i Patrimoni. Des d’ERC la reacció a la notícia ha estat imminent i ho han fet per tancar files amb el seu soci de govern.

Els motius de l’expedient: haver qüestionat públicament a través de twitter l’elecció d’Ismael Cortés com a cap de llista de Podem a Tarragona pel fet de no viure a la demarcació. L’altre, i possiblement el que va precipitar la denúncia, que el passat mes de juny no convoqués una assemblea ciutadana municipal de Podem per ratificar la investidura de Ricomà i ho fes de forma conjunta amb En Comú, amb qui s’havia presentat a les eleccions en coalició. Pinedo es defensa i argumenta que l’assemblea del 10 de juny va estar avalada i convocada per la coordinació estatal del partit. En definitiva, una crisi oberta amb el pacte amb ERC com a rerefons.

Fins a la convocatòria d’una nova Assemblea Ciutadana dels morats a Tarragona, la direcció catalana ja ha designat una gestora provisional per coordinar la secció local. Tamara Ruiz, qui va perdre les primàries davant de Pinedo, seria qui Podem hauria situat al capdavant.