CaixaForum explora les emocions a través de la mirada de la infància al cinema

La nova temporada de CaixaForum Tarragona s’inicia amb una exposició que s’endinsa en el món de les emocions partint de la mirada infantil a la gran pantalla. “Cinema i Emocions, un viatge a la Infància” és la tercera col·laboració entre l’entitat tarragonina i la cinémathéque francesa. La mostra s’allargarà fins al mes de gener.

 Al cinema protagonitzat per infants els espectadors hi reconeixen alguns dels sentiments dels personatges. Mitjançant un pacte els cineastes traslladen a l’espectador un estat emocional. Aquest és el punt de partida de l’exposició que presenta el Caixaforum de Tarragona, que proposa un viatge a la infància a través de les emocions expressades al cinema per protagonistes infantils.

La mostra parteix d’una nova col·laboració, la tercera entre l’entitat tarragonina i la Cinémathèque française. Recull aproximadament 230 peces del fons d’aquesta i de cineastes i col·leccionistes privats. L’exposició s’articula en set seccions que fixen diferents emocions representades per fragments de pel·lícules acompanyades de dibuixos, guions o fotografies que la posen en context. La mostra s’engloba dins la pretensió de Caixaforum de dedicar una atenció preferent a les manifestacions artístiques que fonamenten la sensibilitat contemporània, com és el cas del cinema.

L’exposició, que s’allargarà fins al 12 de gener de 2020 s’acompanyarà durant aquest període d’activitats complementàries com un cicle de conferències sobre les emocions, tertúlies o tallers familiars.