Membres del CDR exigeixen al govern que avanci en la construcció de la república


2 anys després del referèndum d’autodeterminació, aquest 1 d’octubre ha començat amb tranquil·litat al Camp de Tarragona, sense cap incidència.

Les protestes d’aquest matí han estat molt tímides, només una desena de membres del CDR del Camp de Tarragona s’ha concentrat davant la delegació del govern de la Generalitat per entregar una carta al delegat del govern, encara que en aquell moment no hi era.

Descontents amb el paper de l’executiu català, el text del CDR exigeix al govern català que compleixi amb el mandat de l’1 d’octubre i els programes polítics amb els quals, posteriorment, es van presentar a les eleccions. Critiquen la manca d’estratègia i coordinació dels partits polítics i entitats civils, com també la complicitat que, diuen, estan tenint els Mossos d’Esquadra en la repressió del moviment independentista. Amb tot, reclamen al govern que es posi les piles i avanci cap a la construcció de la república catalana.

Minuts després, un dimarts més, el balcó del Mediterrani ha estat el punt de trobada de la 3a joventut per la república. S’hi ha aplegat prop d’un centenar de persones també per demanar la llibertat dels presos polítics i una Catalunya independent. Alhora, aquest 1 d’octubre el moviment d’avis ha reivindicat la figura de Lluís Maria Xirinacs.