Tarragona celebra la segona NIt de la Recerca

La URV i diversos instituts de recerca del territori van posar a l’abast dels ciutadans la recerca científica que protagonitzen. Ho van fer en la segona edició de la Nit de la Recerca que es celebra a Tarragona. En total, més d’un centenar d’investigadors van presentar, a la plaça Corsini, 33 projectes i tallers que van compartir amb la ciutadania.

La plaça Corsini, davant del mercat, va convertir-se el passat divendres a la tarda en un fòrum del coneixement. Uns 130 investigadors de la universitat Rovira i Virgili i de diversos instituts de recerca del territori s’hi van concentrar per mostrar als tarragonins 33 projectes de recerca de diferents disciplines científiques. Era una nova edició de la Nit de Recerca Europea que van omplir de tallers, xerrades i espectacles científics l’espai amb la voluntat d’apropar el treball científic al públic familiar que va passejar-se durant tota la tarda per les diferents paradetes.

Sota el lema “La recerca, l’element clau”, la taula periòdica dels elements ha tingut un paper protagonista en aquesta edició de la proposta. Sis dels 33 tallers dissenyats tenien relació amb la mateixa, coincidint amb el 150è aniversari de la seva creació. D’altra banda, en la segona edició de la mostra a Tarragona, aquesta ha crescut sumant deu tallers més que el primer any.

La Nit Europea de la Recerca és un projecte de divulgació impulsat per la comissió europea des del 2005 que cada any té lloc a 300 ciutats d’una trentena de països europeus. A Tarragona des de fa un parell d’anys la coordina la URV amb la complicitat de l’institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Institut Català d’Investigació Química, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i l’Institut Català de Paleoecologia Humana.