El rei Jaume I i la reina Violant d’Hongria omplen els carrers de Salou

Amb aquest anunci, el rei Jaume I i la reina Violant d’Hongria sortien des de la Torre Vella de Salou abans d’iniciar la desfilada amb tot el seguici. La festa es va traslladar als carrers, on milers de persones van gaudir de la música i els balls dels grups d’animació.

El municipi va rememorar la sortida del monarca cap a la conquesta de Mallorca fa gairebé 800 anys. Els malabaristes impressionaven als més petits i no tan petits... Els diferents balls de la vila també mostraven el seu art. I, davant de tot, per primera vegada, els canons donaven el toc de sortida i anunciaven la festa amb les seves explosions.

Els tambors de Montsó i els grups d’animació van acompanyar als soldats, monjos, nobles i cavallers. La desfilada va acabar a la platja de Llevant on tot el seguici, amb més de 300 persones, va mostrar les seves habilitats al Rei. Aquí, una exhibició eqüestre va impressionar als assistents. Els castells de focs van posar punt final a aquesta festa de recreació històrica que ha transportat Salou a l’època medieval.