Teatre i divulgació per apropar un dels racons més especials, el jaciment de La Cella

Entre els segles IV i III i entre el que ara coneixem com La Pineda i Salou, un poblat iber va desenvolupar-se ben a prop del mar. El jaciment de La Cella és un dels actius patrimonials més importants de casa nostra. Per aquest motiu es realitzen visites teatralitzades per donar-lo a conèixer. Nosaltres n'hem presenciat una.

En Jordi ultima els detalls de la representació dels estris d'un poblat iber moments abans de donar inici a la ruta guiada. Un cop al mes, grups d'entre deu i trenta persones visiten el jaciment protohistòric de La Cella. Aquest indret, desconegut per molts, es troba al Cap Salou i compta amb 6.000 metres quadrats de jaciment de l'època dels ibers en el qual es pot observar el seu urbanisme, tant carrers com habitatges, i una part de la muralla. Encara no s'ha explorat tota la seva extensió.

Des de fa tres anys es realitzen aquestes visites que pretenen valorar un jaciment únic a la Costa Daurada. La voluntat és la de conservar eel jaciment; des del consistori es pretén museïtzar l'espai, facilitant el seu accés i la seva exploració i col·locant panells explicatius. Tot plegat, amb la idea d'apropar el patrimoni.

Ls pròxima visita podria ser al setembre i comptaria amb un tast de cervesa artesanal feta a partir d'una recepta íbera.