Tarragona es manté com la demarcació amb més platges amb bandera blava

La Costa Daurada compta aquest 2019 amb un total de 32 platges amb bandera blava. Així, Tarragona es manté com la demarcació amb una major concentració de platges de qualitat reconegudes internacionalment.

Per obtenir aquest segell de la Fundació Europea Ambiental les platges han de complir una sèrie de requisits per acreditar la qualitat de l’aigua de bany, les activitats mediambientals, la senyalització i la disponibilitat d’instal·lacions i serveis.

Un dels punts on des d’aquest divendres ja són visibles aquestes noves banderes blaves és Salou. Representants polítics i treballadors l’Ajuntament han hissat la bandera a la platja de Llevant que, juntament amb la de Capellans, ha rebut aquest guardó. Les platges de Llevant i Ponent també estan reconegudes amb la Q de qualitat.

A més a més, totes les platges del municipi segueixen les exigències de la norma ISO de gestió ambiental. L’objectiu del govern local és incrementar el nombre de banderes blaves a Salou, començant per la platja Llarga on ja preparen una sèrie d'actuacions.

Al mateix temps, el litoral tarragoní també ha tret bona nota en el primer mostreig de la qualitat de l’aigua que ha efectuat l’Agència Catalana de l’Aigua. Totes les platges de la Costa Daurada han obtingut una qualificació excel·lent.