Salou recupera la sortida oficial del Ral•li Catalunya Costa Daurada

Del 24 al 27 d’octubre arribarà una nova edició del Rally RACC Catalunya – Costa Daurada, la quimzena que es fa a les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Aquest és l’únic rally mixt del mundial, amb trams d’asfalt i terra. En total es disputaran 17 trams. Una competició que l’any passat va deixar al territori un impacte de 50 milions d’euros. Salou recupera també la sortida de dijous al vespre i en substitució de Barcelona.

Enguany farà 15 anys que el Rally RACC Catalunya se celebra a la Costa Daurada. Aquesta 55a edició es disputarà del 24 al 27 d’octubre, sent la 13a i penúltima prova en el calendari del campionat mundial d’aquesta competició. Un any més serà l’única prova de tot el mundial amb recorregut mixt terra-asfalt. Segons els experts és un dels millors ral·lis amb trams sobre asfalt del campionat. Tres dies de cursa on es disputaran 17 trams cronometrats i un total de 325 quilòmetres. PortAventura tornarà a acollir el Shakedown i Salou serà l’epicentre amb els podis i l’espectacular tram urbà al Passeig Jaume I.

Més enllà de l’àmbit esportiu el certamen té un impacte de promoció i econòmic molt important al territori. L’any passat hi van assistir més de 190.000 espectadors d’arreu del món, i va deixar un impacte econòmic de més de 50 milions d’euros. Permet allargar la temporada turística amb més de 40.000 pernoctacions.

Després de l’última prova del calendari, l’actual líder del campionat del món és Ott Tänak de Toyota seguit de Sébastian Ogier de Citroën.