L'Associació d'Apartaments Turístics reclama mesures contundents contra els il·legals

L’Associació d’Apartaments Turístics reclama mesures contundents contra els habitatges d’ús turístic que són il·legals. Reclamen a la Generalitat que donin la capacitat sancionadora als Ajuntaments tal com passa a Barcelona. A banda, demanen a tots els clients que facin les reserves en establiments que tinguin el registre i estiguin autoritzats.

Des de fa uns anys hi ha hagut un auge d’apartaments il·legals arreu de la costa tarragonina. Gràcies a la proliferació de plataformes web que ajuden a promocionar aquest tipus d’allotjament. El 2018, l’Associació d’Apartaments Turístics va denunciar a les comarques de Tarragona una trentena d’apartaments turístics il·legals. Des del sector es mostren satisfets amb la feina que fa la Generalitat, que inspecciona les plataformes web per buscar els apartaments que no tenen número de registre. Ara però demanen un pas més enllà i reclamen al govern que doni la capacitat sancionadora als Ajuntaments com ja fa a la ciutat de Barcelona. Diuen que així es podria incidir molt més en aquest problema.

Des de l’Associació també demanen a tota la ciutadania, que per evitar estafes i intentar acabar amb aquests establiments il·legals, facin les reserves en apartaments associats que tinguin el corresponent número de registre oficial.

La Llei permet sancionar els apartaments il·legals amb multes que van des dels 3.000 euros i que en els casos dels reincidents poden arribar als 30.000 euros.