Granados aguanta però necessitarà de nou un pacte per governar

L’actual alcalde de Salou, Pere Granados, ha aconseguit repetir victòria, però això sí, sense majoria. Sumem per Salou podria pactar amb el PSC, Esquerra o Ciutadans. L’aliança que pren més força a hores d’ara és repetir el pacte de govern d’aquest últim mandat amb els socialistes. Però tampoc es descarta un pacte a tres amb Sumem, PSC i Esquerra.

Pere Granados quan va presentar la seva candidatura, Sumem per Salou, ja va deixar ben clar que l’única prioritat que tindria era Salou i que si calia algun pacte, enrere havien de quedar els temes supramunicipals com per exemple el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Tot i aconseguir revalidar la victòria, els 7 regidora de Sumem per Salou, queden lluny de la majoria absoluta i això obligarà a l’actual alcalde a tornar a pactar.

El pacte que pren més força a hores d’ara és repetir l’acord d’aquest últim mandat amb el PSC. Els socialistes han pujat fins a la segona força al municipi aconseguint 5 regidors, un més que els últims comicis i ja s’han mostrat oberts a revalidar l’aliança per governar.

Tot i que Sumem i PSC ja tindrien una majoria al saló de plens. A hores d’ara no es descarta un pacte a tres on hi formés part Esquerra Republicana. Els republicans però tenen clar que no volen renunciar als seus valors independentistes.

El pacte més improbable és un acord amb Ciutadans, les males relacions entre ells i Sumem per Salou fan molt difícil un equip de govern entre aquestes dues formacions.